Морски клуб „Приятели на морето“ – Варна и през 2021 г. планира дейности по проект „Партньорство за чиста и красива България“, част от програма _МЯСТО България

Каним всеки, който желае да се включи във:
1. Фото-лов на тема „На каквото си постелеш, на това ще легнеш“
Целта е идентифициране на нерагламентирани сметища по Северното българско черноморско крайбрежие и да изпратим сигнал към местните власти и отговорните институции – От 15 април до 31 август 2021 можете да изпращате вашите фотографии на ел. адрес: seaclub2@gmail.com или да ги донесете в офиса на Клуба на ул. „Сава Радулов“ 14, Варна. Фотографиите трябва да са придружени с информация за мястото, което сте заснели.
2. Неформални обучения за включване на доброволци в предстоящите кампании по плажовете и морето – м. май 2021 г. Заявки за участие изпратете до края на м. април на ел. адрес: seaclub2@gmail.com
3. 8 кампании по градските и дивите плажове „Морето не е за една ваканция“. На плажуващите ще бъдат раздадени хартиени торби за отпадъци с прости стъпки, които да спазват с цел запазване чистотата на плажовете и морето – юни – септември 2021 г.
4. Почистване под вода дъното пред плаж Романтика и в района на две градски буни. Това ще осъществят доброволци с водолазна правоспособност под ръководството на инструктори-водолази. Събраните отпадъци ще бъдат транспортирани до законно за изхвърляне им място – юни – септември 2021 г.
5. Среща с представители на местните власти за предприемане на мерки за намаляване степента на замърсяване на плажовете и морето – септември 2021 г.

За допълнителна информация – Дарина Иванова, 0889818727