Проект „Живият свят на Черно море“ на Морски клуб „Приятели на морето“ – Варна


ПРОЕКТ „ЖИВИЯТ СВЯТ НА ЧЕРНО МОРЕ“

Морски клуб „Приятели на морето“ – Варна започна работа по проект «Живият свят на Черно море». Целта на проекта е чрез атрактивни, дейности да се повиши информираността на децата и младежите за морската флора и фауна в Черно море и се възпита и стимулира активна позиция към опазването й.

Дейностите по проекта да бъдат реализирани, с прякото участие на децата, младежите и специалистите и доброволците на Клуба, в рамките на 9 месеца в гр. Варна и Северното черноморско крайбрежие – дивите плажове край гр.Варна, гр.Шабла, с.Тюленово и в района на буните край Варна и Каварна.

 По атрактивен начин децата и младежите ще се запознаят с черноморските обитатели, ще научат за проблемите на морето и  за лесни и приложими начини да го опазват, ще работят с определител на черноморските представители на флората и фауната.

Естествено, за да се справят със задачите – обследване и фото документиране на крайбрежните морски екосистеми, вземане на проби от дъното край дивите плажове и буните за установяване степента на замърсяване на морската вода, всички участници в проекта ще преминат обучение по гмуркане и начално водолазно обучение.

 

За контакти:
Ел.адрес – seaclub2@gmail.com
Дарина Иванова 0889818727

Подводен клуб „Нептун“ – Пловдив на 30 години

Приятели и членове на клуб Нептун, през месец юни се навършват 30 години от основаването на нашето сдружение. Планирали сме подобаващо отбелязване на този юбилей през настоящата година. Началото ще поставим на 08.06 от 19:30ч в ресторант Сентрал Парк-Младежки хълм.
А на 09.06 след 10:30ч бихте могли да ни посетите в близост до трибуните на гребния канал, където ще запознаем гостите и гражданите на Пловдив с историята и дейностите на нашия клуб.
За резервации в ресторанта бихте могли да се свържете с нашия колега Чавдар Янев на 0887 028 086. За равен брой!